Acasă Economie Încă un imbold pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe

Încă un imbold pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe

DISTRIBUIȚI

164070 – 260320 – Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Actul normativ are ca obiect reglementarea unor măsuri care să conducă la creșterea numărului de clădiri renovate energetic.

Astfel, se urmărește eficientizarea Programului național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, prin introducerea în lista cheltuielilor eligibile a unor lucrări de intervenție care să conducă la o renovare, cel puțin, moderată, precum și a cheltuielilor necesare elaborării documentației tehnico-economice.

Modificările aduse programului multianual pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe vor conduce la creșterea nivelului de ambiție în ceea ce privește renovarea energetică a acestora, prin obținerea a cel puțin 30% economii de energie primară, prin stabilirea unei liste actualizate de cheltuieli eligibile pentru renovare moderată sau aprofundată și prin creșterea nivelului de ambiție a indicatorilor de performanță pentru proiectele depuse în cadrul programului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.