Acasă Anchete Justitie Elena Udrea, condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala...

Elena Udrea, condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute

DISTRIBUIȚI

 164255 – 07042022 – Elena Udrea a fost condamnată la închisoare cu executare, șase ani în dosarul Gala Bute. Decizia, care nu mai poate fi contestată, a fost luată joi de instanța supremă.

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Gala Bute, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare.

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în acest dosar la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

În decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

În iulie 2019, Elena Udrea s-a întors în România. Sursa:digi24.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.