Acasă Politic Pas înainte spre digitalizarea administrației publice din Ilfov

Pas înainte spre digitalizarea administrației publice din Ilfov

DISTRIBUIȚI

164369 – 15042022 – Județul Ilfov se dezvoltă, iar acest lucru trebuie să țină cont de anumite principii, astfel încât să se reducă cât mai mult decalajele dintre localități sau diferite zone. Pentru ca acest lucru să fie posibil, vom realiza hărți digitale care ne vor oferi o imagine clară, în orice moment, asupra tuturor aspectelor care vizează urbanismul și amenajarea teritoriului, anunță Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

Proiectul „𝘌𝘭𝘢𝘣𝘰𝘳𝘢𝘳𝘦 𝘪̂𝘯 𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵 𝘥𝘪𝘨𝘪𝘵𝘢𝘭 𝘢 𝘗𝘭𝘢𝘯𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘥𝘦 𝘈𝘮𝘦𝘯𝘢𝘫𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘛𝘦𝘳𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵̦𝘦𝘢𝘯 𝘐𝘭𝘧𝘰𝘷”, prevăzut în PNRR, a trecut la 14 aprilie de votul consilierilor județeni și urmează a fi demarate procedurile pentru implementare. Prin punerea în aplicare a acestui plan, se dorește elaborarea documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană în sistem GIS (Sistem Informațional Geografic).

Planul de amenajare a teritoriului va permite analiza situației actuale din județul Ilfov, identificarea elementelor care condiționează dezvoltarea, precum și a tendințelor, identificarea zonelor cu potențial natural sau cultural, diagnosticul prospectiv și general, stabilirea strategiei de dezvoltare teritorială din Ilfov, precum și planul de acțiune pentru implementarea politicilor publice, teritoriale, programelor și proiectelor.

CJ Ilfov coordonează activitatea de amenajare a teritoriului și de urbanism din județul Ilfov, stabilește orientările generale privind amenajarea teritoriului, organizarea și dezvoltarea urbanistică a localităților. Aceste lucruri se realizează prin inițierea și aprobarea planului de amenajare a teritoriului județean, alături de planurile urbanistice generale din fiecare localitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.