Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Parcul Științific și Tehnologic de la Măgurele va fi declarat proiect strategic...

Parcul Științific și Tehnologic de la Măgurele va fi declarat proiect strategic în cadrul POR 2021-2027

DISTRIBUIȚI

164995 – 27052022 – Reprezentanții mediului de business, actorii relevanți din comunitatea de cercetare și autoritățile și-au prezentat, vineri, 27 mai a.c.,  în cadrul evenimentului expozițional ,,Bet on innovation – Meet the MSP community” organizat de către Asociația Măgurele Science Park în colaborare cu Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor și Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), soluțiile inovative dezvoltate în ultima perioadă.

Consiliul Județean Ilfov a participat astăzi, în calitate de partener strategic.

,,Este evident că Măgurele devine epicentrul cercetării și inovării, cel puțin în partea aceasta a României, și cred că atunci când vom reuși implementarea proiectului Măgurele Science Park, cu siguranță vom deveni un actor regional important pe piața de inovare.

Cu sprijinul Măgurele Science Park și al Consiliului Județean Ilfov, cercetătorii tineri pot deveni antreprenori. Îi putem ajuta să își popularizeze rezultatele cercetărilor, prin intermediul platformei și prin rolul nostru de intermediari, prin care aducem mediul de business aproape de cercetare”, a punctat Mihaela Toader, administratorul public al județului Ilfov.

Aceasta a mai anunțat că Parcul Științific și Tehnologic de la Măgurele va fi declarat proiect strategic în cadrul POR 2021-2027, arătând că proiectul este în pregătire de trei ani, partea tehnică este finalizată și PUZ-ul – aproape de finalizare.

Pe lângă componenta expozițională, evenimentul a inclus și un panel în cadrul căruia a fost dezbătută nevoia de inovare și puterea comunității.

Măgurele Science Park este motorul dezvoltării celui mai mare Parc Științific si Tehnologic de ultimă generație din România, facilitând în permanență dialogul dintre cercetători și mediul academic, antreprenoriat, sectorul de afaceri și autoritățile publice.

Alături de Consiliul Județean Ilfov, parteneri strategici ai evenimentului au mai fost Primăria orașului Măgurele și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.