Acasă Social Sanatate  Recomandări pentru populaţie în zilele caniculare

 Recomandări pentru populaţie în zilele caniculare

DISTRIBUIȚI

 165753 – 25072022 – Până joi, cea mai mare parte a țării se va afla sub atenționări cod galben și portocaliu. Mâine sunt prognozate din nou temperaturi maxime de până la 40 de grade, în special în regiunile vestice și sudice.

În contextul căldurii excesive, Ministerul Sănătății a publicat pe pagina sa de internet mai multe recomandări pentru populație.

Alături de evitarea expunerii prelungite la soare la orele prânzului, de purtarea unor haine adecvate și de protejarea cu pălării și ochelari de soare, autoritățile recomandă că aparatele de aer condiționat să fie reglate la o temperatură cu 5 grade sub cea de afară, iar ventilatoarele să nu fie folosite dacă se depășesc 32 de grade.

În cazul în care nu există aer condiționat în spațiul de locuit sau de muncă, este bine că măcar pentru două trei ore să stați în spații care sunt dotate cu o astfel de aparatură, ca de exemplu magazinele.

Lichidele, în principal la apă, dar și alte băuturi fără cofeină, alcool sau zahăr trebuie consumate fără a aștepta să apară senzația de sete. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă, iar mâncărurile grele, mesele copioase trebuie evitate, fiind recomandate în schimb fructele și legumele proaspete.

Toate sfaturile autorităților sunt publicate pe site ul www.ms.ro, la secțiunea Informații despre caniculă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.