Acasă Externe Gazprom recunoaște că are capacitățile de stocare aproape pline

Gazprom recunoaște că are capacitățile de stocare aproape pline

DISTRIBUIȚI

166140– 27082022 – Grupul rus Gazprom a anunţat vineri că are capacităţile interne de stocare pline în proporţie de 91,4 la sută. Anunțul vine în condițiile în care exporturile sale au scăzut drastic, cu peste o treime, iar experții spun că neavând unde să mai stocheze producția, Gazprom este nevoit să ardă zilnic o parte din gazele care îi prisosesc. Nivelul capacităţilor de stocare din Rusia înaintea sezonului de iarnă este urmărită cu atenţie, de când Moscova a anunţat că va prioritiza livrările de gaze pe piaţa sa internă, în detrimentul exporturilor, menționează Reuters, preluată de Agerpres.

Gazprom a estimat recent că preţurile la gaze în Europa ar putea creşte iarna aceasta cu 60 la sută, la peste 4.000 dolari per 1.000 metri cubi, întrucât exporturile şi producţia sa continuă să scadă, din cauza sancţiunilor occidentale.

Fluxurile de gaze din Rusia, principalul furnizor al Europei, s-au situat la un nivel redus anul acesta. Un gazoduct din Ucraina a fost închis în momentul în care Moscova a invadat această țară, în februarie. Ulterior, sancţiunile au dus la blocaje ale gazoductului Nord Stream 1, prin care Rusia furnizează gaz în special Germaniei, din cauza unei dispute privind echipamentul folosit. Ca rezultat, preţul gazelor a crescut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.