Acasă Stiință România a câștigat o medalie de aur, două de argint și una...

România a câștigat o medalie de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică 2022, în Indonezia

DISTRIBUIȚI

165982 – 14082022 – Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Informatică 2022, organizată în Indonezia, au obținut o medalie de aur, două de argint și una de bronz conform rezultatelor anunțate duminică, 14 august, de profesorul Marius Nicoli. “Am urcat pe locul doi pe clasamentul numărului de medalii obținut de toate țările până acum”, spune cadrul didactic despre această performanță.

Rezultatele celor patru liceeni “confirmă eforturile depuse de membrii comunității noastre în acești ani grei de pandemie și ne încarcă puternic pentru mai departe”, mai declară Marius Nicoli, profesor de informatică la Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova și care a însoțit lotul României în țara asiatică alături de Andrei Constantinescu, fost olimpic și student la Institutul Federal Elvențian de Tehnologie (ETH) din Zürich.

Elevii români participanți și rezultatele lor:

  • Alexandru Luchianov de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de aur
  • Luca Perju-Verzotti de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” București – medalie de argint
  • Alexandru-Raul Todoran de la Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” Orăștie – medalie de argint
  • Andrei-Robert Ion de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de bronz

Olimpiada Internațională de Informatică 2022 s-a desfășurat în format hibrid. Cele mai multe țări au participat în format fizic, dar sunt și state precum România (Alexandru Luchianov a participat de acasă), Cuba, Ungaria, Slovacia și Regatul Unit care au avut și elevi participanți de acasă, potrivit site-ului oficial al Olimpiadei. Țări precum Australia, China, Croația au participat exclusiv online. Peste 350 de olimpici au avut de rezolvat câte trei probleme timp de cinci ore în fiecare din cele două zile de concurs, se mai arată pe același site.

Despre pregătirea elevilor, profesorul Nicoli spune că ”se realizează pe tot parcursul anului. Există nuclee locale de pregătire în multe locuri din țară, formate în jurul profesorilor cu rezultate în domeniu, există centrele de excelență, iar o contribuție foarte mare o au studenții foști olimpici internaționali, mulți dintre ei devenind ulterior antrenori ai concurenților, făcând astfel ca noțiunile acumulate de ei să fie transmise mai departe altora care vin din urmă. De asemenea, concurenții folosesc platforme de pregătire românești și internaționale cu arhive de probleme propuse la ediții anterioare. În plus, copiii noștri se pregătesc după un program riguros incluzând prezența constantă la competițiile online cu participare de mare anvergură internațională”. Sursa:edupedu.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.