Acasă Anchete Interne Cercetați pentru constituire a unui grup infracțional organizat și camătă

Cercetați pentru constituire a unui grup infracțional organizat și camătă

DISTRIBUIȚI

 166883 – 27102022  –  La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie a anului 2022, în municipiul București ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, în mod coordonat, în scopul săvârșirii infracțiunii de camătă.

În vederea realizării acestui scop, membrii grupului infracțional organizat ar fi acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate.

Liderii grupului ar fi coordonat activitatea infracțională, identificând persoanele care doreau să obțină împrumuturi și oferind indicații membrilor grupului infracțional organizat, cu privire la activitățile pe care trebuie să le desfășoare.

De asemenea,  aceștia ar fi acordat, personal sau prin intermediul membrilor grupului infracțional, sume de bani cu împrumut către diferite persoane, sume pentru care ar fi perceput dobândă.

În urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate la data de 26 octombrie a.c., în municipiul București și județul Ilfov, au fost descoperite și ridicate, de la persoanele bănuite, un număr important de documente care prezintă interes pentru cauză, precum și sume de bani în lei și valută.

Astfel, la data de 26 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane bănuite și măsura controlului judiciar față de 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor serviciilor de combatere a criminalității organizate Buzău , Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu, precum și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.