Acasă Externe „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”,...

„Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, conferință organizată de Senatul României

La conferință va participa și președintele Rep. Moldova, Maia Sandu

DISTRIBUIȚI

166920 – 31102022 – La inițiativa președintelui interimar Alina-Ștefania Gorghiu, Senatul României va organiza marți, 1 noiembrie, Conferința internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Evenimentul urmărește să constituie un for de dezbateri aplicate, convergent la nivel național și european, care să capaciteze potențialul femeilor din Parlamentul României, deopotrivă de la putere și din opoziție, asigurând participarea deplină și eficientă, precum și egalitatea de șanse la ocuparea posturilor de conducere la nivel de leadership în sfera politică, economică și publică. Totodată, conferința vizează identificarea unormecanisme legislative care să conducă la eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor, în sferele publice și private, inclusiv a traficului, exploatării sexuale și a altor tipuri de exploatare.

Structurată pe patru sesiuni de prezentări și dezbateri, conferința va aborda următoarele teme de interes: situația egalității de gen în România, programe și politici publice europene în domeniu, accesul femeilor în poziții de conducere, discriminarea, violența domestică, sexismul sistemic și eficiența cotelor de gen în promovarea unei reprezentări echitabile a femeilor în politică.

De asemenea, discuțiile se vor concentra asupra modalităților concrete prin care poate fi îmbunătățită legislația actuală privind promovarea egalității de șanse și eliminarea tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex în sectorul public și privat.

La conferința de la București va participa și președintele Rep. Moldova, Maia Sandu, care, în acest context, va avea întrevederi bilaterale cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

De asemenea, Maia Sandu va avea și o întâlnire cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.