Acasă Social Educatie Videoconferință la Educație pe tema plății burselor școlare

Videoconferință la Educație pe tema plății burselor școlare

DISTRIBUIȚI

 166879 – 27102022  – Inspectorii școlari generali și contabilii-șefi au participat, miercuri seara, la o videoconferință convocată de ministerul Educației pentru analizarea, la nivelul întregii țări, a situației plății burselor elevilor.

Din informațiile transmise de inspectoratele școlare există întârzieri legate de plata burselor cauzate fie de volumul foarte mare de dosare înscrise pentru verificarea eligibilității, fie de data organizării ședințelor pentru buget ale consiliilor locale. Pentru a avea o situație clară la nivel de școli, fiecare inspectorat școlar va organiza, în cursul zilei de joi, 27 octombrie, videoconferințe cu directorii de școli din județ.

Ministerul a cerut inspectoratelor execuția bugetului școlilor cu data de referință 30.10.2022. De asemenea, Ministerul Finanțelor a transmis o situație actualizată privind execuția bugetară la nivelul UAT-urilor, din care reiese că sumele necesare plății burselor au fost alocate din sumele defalcate de TVA și au fost virate în conturile trezoreriilor locale, fiind puși la dispoziția UAT-urilor  pentru retragerea sumelor necesare, în baza unei cereri. În conformitate cu HG 1138/14.09.2022 (Art. 1, alin 2): „Bursele se asigură din bugetele locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.