Acasă Anchete Justitie DNA cere încuviințarea Camerei Deputaților pentru percheziții informatice în cazul deputatului Daniel...

DNA cere încuviințarea Camerei Deputaților pentru percheziții informatice în cazul deputatului Daniel Tudorache

DISTRIBUIȚI

 167109 – 17112022– Deputații vor decide luni, 21 noiembrie, dacă permite percheziția informatică în cazul deputatului PSD Daniel Tudorache, fost primar al sectorului 1, după ce DNA a început procedurile legale.

Daniel Tudorache este suspectat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, fiind urmărit penal alături de alți 55 de suspecți, persoane fizice și juridice, pentru infracțiuni în legătură cu achiziții nelegale, supraevaluate, făcute de instituții publice/societăți comerciale din subordinea consiliilor locale ale Sectoarelor 1 și 5 în perioada pandemiei.

DNA precizează că percheziția informatică este prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.