Acasă Social Aparare Începe a patra ediție a Conferinței internațională ”Gândirea Militară Românească”

Începe a patra ediție a Conferinței internațională ”Gândirea Militară Românească”

DISTRIBUIȚI

 167070 – 15112022 – ”Dinamica arhitecturii de securitate în zona extinsă a Mării Negre, în contextul conflictului din Ucraina și al noului Concept Strategic NATO” este tema conferinței internaționale Gândirea Militară Românească organizată, în perioada 15-17 noiembrie, la București, de Statul Major al

Această a patra ediție a conferinței urmărește realizarea unor dezbateri constructive privind provocările actuale din Regiunea Mării Negre, având în vedere că paradigma de securitate globală și, cu precădere, regională s-a schimbat dramatic după 24 februarie 2022, ziua în care Federația Rusă a invadat Ucraina.

Conferința propune o componentă academică, axată pe prezentarea și publicarea de articole științifice, și o componentă bazată pe dezbateri, axată pe o perspectivă practică, fiecare dintre acestea având patru secțiuni(informații și securitate, teorie și artă militară, managementul resurselor pentru apărare și istorie militară).

Conferința va fi deschisă de generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, în calitate de gazdă a evenimentului. Printre experții străini care vor fi prezenți la conferință, se regăsesc: generalul-locotenent (ret.) Ben Hodges – fost comandant al US Army în Europa, Phillip Petersen – președintele New Generation Warfare Center (SUA), dr. Cynthia Salloum, cercetător la Colegiul NATO de Apărare din  Roma, dr. Thomas-Durell Young, manager de program pentru Europa al Centrului pentru relații civil-militare (CCMR), dr. Gregory Simons, conferențiar universitar și cercetător la Institutul pentru Studii Ruse și Eurasiatice /IRES al Universității Uppsala (Suedia), Sergei Konoplyov – Harvard Kennedy School of Government (Ucraina), Orysia Lutsevich – Chatham House (Marea Britanie), Mustafa Aydin – Kadir Has University (Turcia).

Conferința este organizată în colaborare cu New Strategy Center, Centrul de prevenire a conflictelor & Early Warning și Asociația Servicii Integrate de Apărare, Securitate și Intelligence.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.