Acasă Politic Începe reuniunea liderilor Conferinței de Securitate de la Munchen

Începe reuniunea liderilor Conferinței de Securitate de la Munchen

DISTRIBUIȚI

 167245 – 28112022 –  În zilele de 28 și 29 noiembrie 2022, la București are loc Reuniunea Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting – MLM), format restrâns al Conferinței de Securitate de la München (Munich Security Conference – MSC), care va reuni peste 75 de participanți la nivel înalt din peste 25 de state, actuali şi foști oficiali, experți şi analiști renumiți, formatori de opinie, pentru a aborda subiecte de interes major pe agenda regională, europeană şi euroatlantică.

Dezbaterile interactive ale MLM se desfășoară cu ușile închise, în baza regulilor de tip Chatham House.

Ministerul Afacerilor Externe este co-organizator al acestui eveniment, care constituie formatul restrâns al Conferinței de Securitate de la München (Munich Security Conference – MSC).

Reuniunea MLM București este parte a programului anual al Conferinței de Securitate de la München și este organizată în pregătirea Conferinței din luna februarie 2023, la un an de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Precedenta reuniune MLM a avut loc la Washington, în luna mai 2022.

Este pentru prima oară în istoria acestui format când evenimentul are loc în Europa de Sud-Est.

Agenda întâlnirii de la București cuprinde teme relevante pentru securitatea internațională, cu accente pe evoluțiile din spațiul estic, regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest. Printre subiectele abordate se numără arhitectura europeană de securitate, implementarea noului Concept Strategic al NATO, amenințările hibride, securitatea alimentară, criza energetică. Evenimentul de la București va avea un impact dincolo de momentul desfășurării sale, rezultatele urmând să contribuie la fundamentarea dezbaterilor ce vor avea loc anul viitor, la Conferința de Securitate de la München.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.