Acasă Social Aparare La Vașovia are loc a V-a ediție a Conferinței internaționale de cercetare...

La Vașovia are loc a V-a ediție a Conferinței internaționale de cercetare GlobState 2022

DISTRIBUIȚI

167270 – 30112022 – La invitația generalului Rajmund Andrzejczak, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat în Polonia, la deschiderea celei de-a V-a Conferințe internaționale de cercetare GlobState 2022, care se desfășoară în perioada 28-30 noiembrie, în format hibrid, la Varșovia, pe tema „Ajustări ale securității naționale pentru a răspunde viitoarelor provocări ale mediului operațional: perspectiva central și est-europeană”.

GlobState2022 urmărește schimbul de experiență dintre experți militari și civili în privința dimensiunilor viitorului mediu operațional și al impactului acestora asupra sistemelor naționale de securitate și posturii aliate de apărare.

Generalul Daniel Petrescu a participat, alături de omologul polonez, la panelul dedicat modelării strategice și dezvoltării capacităților defensive în măsură să ofere răspunsul în fața provocărilor viitoare de securitate. Dialogul a reliefat abordări similare și unitare în cadrul perspectivei Europei Centrale și de Est de asigurare a stabilității situației regionale de securitate. Războiul din Ucraina, care a adus cu sine experiențe noi în modul de a duce acțiunile de luptă, a confirmat nevoia pregătirii și implementării pe timp de pace a unor strategii militare adecvate care să aibă rolul de descurajare a unor posibili agresori.

România și Polonia, parteneri strategici, contribuie semnificativ la consolidarea defensivă a flancului estic al NATO și UE. Armata României participă cu efective la Grupul de Luptă NATO din Polonia, fiind la cea de-a douăsprezecea rotație. De asemenea, Armata Poloniei are dislocate trupe la Craiova, din anul 2017, în cadrul Brigăzii Multinaționale de Sud-Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.