Acasă Cultura/Media Monedă din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii...

Monedă din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București

DISTRIBUIȚI

167162 – 22112022 – Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 28 noiembrie 2022, o monedă din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București.

Moneda din aur va avea o valoare nominală de 100 de lei.

Aversul monedei redă o imagine a Bisericii Kretzulescu din București, anul de emisiune „2022”, stema României, valoarea nominală „100 LEI” și inscripția „ROMANIA”.

Reversul monedei prezintă un detaliu din arhitectura Bisericii Kretzulescu și inscripțiile „BISERICA KRETZULESCU” și „300 ANI”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 2.900,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București au putere circulatorie pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.