Acasă Social Pentru o zi, la Palatul Victoria se instalează Guvernul Copiilor

Pentru o zi, la Palatul Victoria se instalează Guvernul Copiilor

DISTRIBUIȚI

 167148 – 21112022– Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului (20 noiembrie), copiii vor lua locurile miniștrilor și vor susține o ședință de guvern. Cei mici își vor prezenta luni, 21 noiembrie, la Palatul Victoria, viziunea și aspirațiile pentru România în cadrul unei ședințe a Guvernului Copiilor.

Ședința va fi condusă de Consilierul de stat și coordonatorul strategic al asistenței umanitare din cadrul Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară și Grupuri Vulnerabile, Mădălina Turza. În cadrul evenimentului, realizat în parteneriat cu UNICEF România, cei mici vor prezenta o serie de proiecte pe care le vor propune în cadrul simulării ședinței de guvern.

UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.