Acasă Social Lansarea Programului anual de burse oferite de România, prin MAE, cetățenilor străini...

Lansarea Programului anual de burse oferite de România, prin MAE, cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2023-2024

DISTRIBUIȚI

 167448 – 17122022 – Ministerul Afacerilor Externe a lansat joi, Programul anual de burse oferite de România, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2023-2024, pe baza Hotărârii Guvernului nr. 288/1993 privind școlarizarea în România a cetățenilor din alte țări.

Procedura de accesare a Programului anual de burse ține cont de modul în care digitalizarea facilitează interacțiunea cetățeanului cu instituțiile publice, sens în care Ministerul Afacerilor Externe a dezvoltat, cu sprijinul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educației, o platformă online multi-device pentru depunerea și analiza exclusiv online a candidaturilor pentru acest program.

Evoluția se înscrie în demersul continuu al Ministerului Afacerilor Externe de consolidare a instrumentului de acordare de burse pentru studenții străini din afara spațiului Uniunii Europene, care are ca scop atât dezvoltarea și aprofundarea pe termen lung a relațiilor bilaterale cu statele de proveniență a studenților, cât și promovarea mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel mondial.

„Aceste burse reprezintă, dintr-o perspectivă mai largă, o remarcabilă oportunitate formativă, o extindere a cunoașterii și experienței personale și profesionale, succesul acestui program fiind dovedit de cele peste 44,000 de aplicații primite pentru anul 2022”, a declarat doamna Janina Sitaru, secretar de stat pentru relații interinstituționale.

În același timp, noul Program de burse reiterează opțiunea României pentru o educație în spiritul înțelegerii interculturale, al cunoașterii și respectării drepturilor fundamentale ale omului, ca modalitate de combatere a intoleranței, a radicalizării în rândul tinerilor, a tensiunilor dintre comunități și a discursului instigator la ură, din nou în creștere la nivel global.

Candidații interesați de Programul de burse pentru anul universitar 2022-2023 pot accesa platforma online pentru depunerea dosarelor de candidatură fie direct la adresa https://scholarships.studyinromania.gov.ro/, fie prin accesarea site-ului Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro) sau a site-ului MAE, secțiunea Burse oferite cetățenilor străini de statul român prin MAE (https://www.mae.ro/node/10250).

Aplicațiile individuale ale candidaților pot fi încărcate pe platforma online în perioada 15 decembrie 2022 – 1 martie 2023, rezultatele selecției urmând a fi anunțate până la data de 15 iulie 2023.

Mai multe detalii privind condițiile de eligibilitate, nivelurile de studii acoperite și documentele necesare pentru depunerea candidaturilor pot fi obținute accesând site-urile menționate mai sus.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.