Acasă Externe Agenda Europeana Ursula von der Leyen participă la reuniunea la nivel înalt axată pe...

Ursula von der Leyen participă la reuniunea la nivel înalt axată pe securitatea energetică, parteneriatele energetice și dezvoltarea energiei verzi

DISTRIBUIȚI

167446 – 16122022 – Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va afla mâine, 17 decembrie, la București pentru a participa la un eveniment la nivel înalt pe tema securității energetice și a parteneriatelor din domeniul energiei, găzduit de Președintele României, Klaus Iohannis, și de Prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Liderii vor semna un acord privind un parteneriat strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi între Azerbaidjan, Georgia, Ungaria și România. Acordul va asigura apropierea din ce în ce mai mare a UE de partenerii săi din Caucazul de Sud și va ajuta ambele regiuni să realizeze tranziția către o energie curată, impulsionând totodată securitatea aprovizionării.

Cooperarea cu parteneri de încredere este din ce în ce mai importantă în condițiile în care Rusia utilizează energia ca armă și manipulează piețele energiei ca urmare a războiului său de agresiune împotriva Ucrainei.

În marja evenimentului, președinta von der Leyen va avea o întrevedere trilaterală cu președintele Iohannis și cu prim-ministrul Ciucă, în cadrul căreia se vor discuta chestiuni de interes bilateral.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.