Acasă Externe Agenda Europeana 44 milioane de euro ajutor de stat pentru crescătorii de bovine, pnă...

44 milioane de euro ajutor de stat pentru crescătorii de bovine, pnă la sfârșitul anului. Suma maximă care poate fi acordată – 250.000 de euro/beneficiar

DISTRIBUIȚI

 167719 – 20012023 – Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 44 de milioane euro (217,7 milioane lei) propusă de România pentru sprijinirea crescătorilor de bovine în contextul războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat adoptat de Comisie anul trecut.

Ajutoarele vor fi acordate sub formă de granturi directe care să compenseze parțial costurile suplimentare determinate de creșterea prețurilor pentru combustibil, energie și furaje și să sprijine crescătorii în depășirea dificultăților financiare ale acestora legate de actuala criză geopolitică.

Schema propusă de România (cu numărul numărul SA.105163) respectă condițiile stabilite de Cadrul temporar de criză. În special, ajutoarele nu vor depăși 250.000 euro/beneficiar și vor fi acordate până la 31 decembrie 2023.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.