Acasă Economie Ministrul Economiei: „România va avea o scădere a creșterii economice, dar nu...

Ministrul Economiei: „România va avea o scădere a creșterii economice, dar nu înseamnă că vom intra în recesiune”

DISTRIBUIȚI

 167562– 03012023 – Ministrul Economiei susține că România „va avea o scădere a creșterii economice”, dar asta nu înseamnă că „vom intra în recesiune” în 2023. Florin Spătaru a făcut aceste declarații luni, la Antena 3, fiind întrebat dacă avertismentul șefei FMI, Kristalina Georgieva, conform căruia o treime din economia mondială va intra în recesiune în acest an, se referă și la România.

„România va avea o scădere a creșterii economice, așa cum a fost evidențiată și în bugetul pe 2023. Asta nu înseamnă că vom intra în recesiune. Pe de altă parte țineți cont că creșterea PIB este bazată pe consum, consumul nu este estimat să scadă în perioada următoare și avem un plan ambițios de investiții”, a transmis Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, a avertizat că o treime din economia mondială va intra în recesiune în acest an. Potrivit acesteia, anul 2023 va fi „mai greu” decât anul trecut, în condițiile în care SUA, UE și China își vor vedea economiile încetinind.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.