Acasă Politic Fonduri pentru digitalizarea a opt școli din România în cadrul unui proiect...

Fonduri pentru digitalizarea a opt școli din România în cadrul unui proiect pilot inițiat de eurodeputatul Victor Negrescu

DISTRIBUIȚI

 167746 – 25012023 – Opt școli din România vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare, în valoare de aproximativ 20 de mii de euro per unitate școlară, ca urmare a unui proiect pilot inițiat de eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European.

Proiectul pilot – Learning from the Extremes – are o valoare totală de 2,4 milioane de euro. Din aproximativ 300 de aplicații, în total, circa 100 instituții de învățământ din Uniunea Europeană vor folosi finanțarea propusă și obținută de europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu. De proiectul Learning from the Extremes vor beneficia 500 de profesori și 6.000 de elevi din 10 țări.

Anunțul a fost făcut cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, marcată anual în data de 24 ianuarie.

Granturile obținute de unitățile de învățământ vor permite investiții în infrastructura tehnologică și digitală, desfășurarea unor module de formare pentru profesori și elevi sau acces la conținut digital de calitate cursanților.

”Prin acest proiect pilot am dorit să ajutăm direct școlile, elevii și profesorii, din zonele rurale, izolate sau cu deficiențe în materie de acces la tehnologie. Mă bucur că, iată, un număr important de școli din România, din comunități izolate, vor beneficia de aceste granturi ca urmare a inițiativei noastre și îmi propun să continuăm să obținem astfel de finanțări pentru educația din România.

Nu a fost simplu să obținem resursele financiare pentru acest proiect. A trebuit să conving Comisia Europeană, colegii mei din Parlamentul European și să mă asigur că structurile care implementează proiectul vor oferi finanțări și României.

Un efort care a dat roade, deoarece cred că fiecare copil din Uniunea Europeană merită să aibă acces la educație de calitate oriunde se află, acest lucru însemnând inclusiv acces la instrumente moderne de predare și învățare. Evoluțiile tehnologice pot genera decalaje greu de surmontat pentru cei care provin din medii defavorizate, iar școala trebuie să fie un mecanism de corectare a acestora și de creare de oportunități egale”, a scris pe FB europaramentarul Victor Negrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.