Acasă Externe Produse din tutun contrafăcute în valoare de 17 milioane de euro confiscate...

Produse din tutun contrafăcute în valoare de 17 milioane de euro confiscate în Franța

DISTRIBUIȚI
Tigari

 167681 – 17012023 – În urma unor informații transmise Franței de Europol la sfârșitul anului 2022, jandarmii francezi au percheziționat săptămâna trecută o adresa care s-a dovedit a fi o fabrică subterană de tutun contrafăcut.

Au fost arestați nouă suspecți, cei mai mulți cetățeni moldoveni, jandarmii descoperind că fabrica era structurată în trei zone aproape industriale pentru producerea unor mari cantități de țigări.

Una dintre zone a fost dedicată procesării tutunului brut pentru a produce cutii de țigări etichetate ca mărci cunoscute vândute pe piața legală, o altă zonă a fost dedicată depozitării cutiilor mari de țigări contrafăcute, iar în a treia zonă era spațiul de locuit pentru muncitori cu aproximativ 15 paturi, o bucătărie și o cameră de zi, ceea ce permitea muncitorilor să locuiască la fabrică, complet separați de lumea exterioară.

În timpul perchezițiilor, au fost confiscate peste 100 de tone de produse ilegale, inclusiv 55 de tone de țigări în cutii (19,4 milioane de țigări și 15 tone de tutun tăiat), 50 de tone de materiale de ambalare precum hârtie, filtre și etichete și 18 tone de deșeuri din procesul de producție a țigărilor. Valoarea estimată a tutunului confiscat este de aproximativ 17 milioane de euro. De asemeena, au fost confiscate vehicule, utilaje din fabrică și echipamente electronice, inclusiv o tonă de produse alimentare, care au fost donate ulterior băncilor alimentare.

Tutunul confiscat și produsele contrafăcute au fost distruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.