Acasă Sud-Vest Dolj Risc de inundații în mai multe județe din țară

Risc de inundații în mai multe județe din țară

DISTRIBUIȚI
sursa: INHGA/11.01.2023

 167639 – 11012023 – Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a extins atenționarea Cod Galben până joi, 12 ianuarie, ora 12:00.

Sunt vizare râurile din următoarele bazinele hidrografice:

  • Jiu – afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de stația hidrometrică Sadu și amonte de stația hidrometrică Rovinari (judeţul Gorj). De asemenea, este afectat și sectorul aferent stației hidrometrice Răcari, în judeţul Dolj;
  • Motru – bazin superior şi afluenţii bazinului mijlociu şi inferior (judeţele: Mehedinţi şi Gorj);
  • Olt – afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de confluenţa cu râul Lotru și amonte de acumularea Ioneşti (judeţele: Vâlcea şi Argeş);
  • Olteţ – bazinul superior (judeţele: Gorj şi Vâlcea);
  • Ialomiţa – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Pucioasa şi afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de aceasta. De asemenea, este afectat și bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Siliştea Snagovului (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov);
  • Prahova – afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de stația hidrometrică Buşteni și amonte de confluenţa cu râul Cricovul Sărat (judeţul Prahova).

În acest interval există posibilitatea depășirii COTELOR DE ATENȚIE, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

De asemenea, se pot produce inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, INHGA recomandă vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.