Acasă Social Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, în sprijinul populației afectate de cutremurele din...

Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, în sprijinul populației afectate de cutremurele din Turcia și Siria

DISTRIBUIȚI

 167954 – 15022023 –   O nouă misiune de zbor umanitar, cu trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române, este organizată miercuri, 15 februarie, în sprijinul populației afectate de cutremurele din Turcia și Siria.

          Astfel, o aeronavă C-130 Hercules, care va ateriza la Beirut (Liban), și două aeronave C-27J Spartan, care vor ateriza la Gaziantep (Turcia), transportă aproximativ 22 de tone de bunuri materiale donate de statul român.

          Transportul ajutoarelor pentru populația sinistrată se face la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 9 februarie.

          Cele două aeronave de transport C-27J Spartan au decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9.00, iar aeronava C-130 Hercules va pleca spre Beirut în cursul acestei zilei.

            România continuă să-și onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență.

            Forțele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare și în anul 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum și în anul 2019, în Albania.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.