Acasă Social Administratie Cardul de energie – Ghidul situațiilor speciale

Cardul de energie – Ghidul situațiilor speciale

DISTRIBUIȚI

 167878 – 08022023 – Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor cardurilor de energie, Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene a realizat un ghid în care analizează diferite situații particulare care pot apărea.

Ghidul oferă răspuns pentru 27 de situații particulare și explică modul în care beneficiarii cardurilor de energie le pot rezolva.

De asemenea, la numărul de call center 031.9966, răspund peste 50 de angajați ai Poștei Române, care pot oferi informații suplimentare și îndrumare.

În 2023, persoanele vulnerabile primesc, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de 2 ori/an, sub forma cardului de energie.

Ajutorul este acordat pentru aproximativ 4 milioane de persoane vulnerabile, care locuiesc în aproximativ 2,8 milioane de gospodării eligibile, pentru a compensa prețul la energie indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Potrivit calendarului, , facturile curente și restante vor putea fi plătite de la 20 februarie.

Dacă, prin verificarea bazelor de date, apar situații care îi fac neeligibili, potențialii beneficiari vor fi înștiințați și vor fi îndrumați, dacă situația poate fi corectată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.