Acasă Social Administratie Parcare gratis, doar cu înregistrare la PMB

Parcare gratis, doar cu înregistrare la PMB

DISTRIBUIȚI

 167815 – 01022023 – Jurnaliştii vor mai folosi gratuit parcările publice din Capitală doar dacă sunt înregistrate în sistemul informatic al Operatorului serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București, prevede o hotărâre adoptată în ședința de marți a CGMB, cu 31 de voturi „pentru”, 17 abţineri şi 2 „împotrivă”.

Înscrierea în acest sistem se face doar pe baza unei solicitări adresate Direcţiei de Presă din cadrul PMB.

Până acum, jurnaliştii puteau utiliza în mod gratuit parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti doar pe baza legitimaţiei de serviciu.

„Se aprobă utilizarea gratuită de către jurnaliştii care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti, precum şi a parcărilor aferente instituţiilor/serviciilor publice de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe baza solicitării prealabile adresate Direcţiei de Presă din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, semnate şi ştampilate de redactorul-şef sau de directorul instituţiei de presă şi înregistrate la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti”, prevede hotărârea.

Solicitarea va include numărul maşinii şi va fi însoţită de o copie după certificatul de înmatriculare.

Identificarea autoturismelor care beneficiază de gratuitate va fi făcută de Compania Parking, în baza înregistrărilor efectuate în sistemul electronic al operatorului.

Solicitările jurnaliştilor şi/sau redacţiilor pentru parcare gratuită se vor reînnoi la fiecare 12 luni.

În octombrie 2016, consilierii generali au aprobat o hotărâre în baza căreia jurnaliştii aveau acces gratuit, pe baza legitimaţiei, la programele/proiectele instituţiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea CGMB. De asemenea, tot pe baza legitimaţiei de serviciu, jurnaliştii puteau utiliza în mod gratuit parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti, precum şi parcările aferente instituţiilor/ serviciilor publice de interes local din subordinea CGMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.