Acasă Social Aparare Angel Tîlvăr: „Cooperarea militară româno-iordaniană poate fi extinsă, inclusiv în ceea ce...

Angel Tîlvăr: „Cooperarea militară româno-iordaniană poate fi extinsă, inclusiv în ceea ce privește instruirea și schimbul de experiență în deservirea și operarea aeronavelor de tip F16″

DISTRIBUIȚI

 168257 – 18032023  – În cea de-a doua parte a vizitei oficiale în Regatul Hașemit al Iordaniei, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a vizitat sediul Forțelor Aeriene Regale Iordaniene și Centrul de Pregătire al Forțelor pentru Operațiuni Speciale Regele Abdullah II din Amman și a asistat la o serie de prezentări susținute de specialiști militari iordanieni în privința capacitaților de pregătire disponibile existente și a instruirii de specialitate certificate în conformitate cu standardele NATO. De asemenea, ministrul Angel Tîlvăr a avut şi o întâlnire cu românii stabiliți în Iordania.

            La sediul Forțelor Aeriene Regale Iordaniene (RJAF), oficialul român a avut o convorbire cu generalul-maior Mohammad Hyasat, comandantul RJAF. În cadrul întrevederilor, a evidențiat deschiderea României cu privire la cooperarea în domeniul forțelor aeriene, inclusiv instruirea şi schimbul de experiență în deservirea şi operarea aeronavelor de tip F16.

            Un punct important pe agenda vizitei oficiale au fost discuțiile substanțiale avute cu generalul de brigadă Raed Al-Dora, comandantul Centrului de Pregătire al Forțelor pentru Operațiuni Speciale „Regele Abdullah II” din Amman şi vizitarea facilităților moderne ale acestei unității de elită. Ministrul Angel Tîlvăr a folosit şi acest prilej pentru a sublinia cooperarea robustă dintre forțele speciale iordaniene şi cele române, fiind evidențiate rezultatele foarte bune ale programelor de instruire în comun, participarea la exerciții, dar şi perspectivele dezvoltării unor proiecte viitoare. A amintit, în context, sărbătorirea, la 1 martie, a 20 de ani de la înființarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) în Armata României, salutând rolul experților militari iordanieni în procesul de pregătire continuă a acestor luptători de elită din regiune.

            Vizita oficială în Regatul Hașemit al Iordaniei s-a încheiat cu o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Iordania, care are un rol esențial în consolidarea relațiilor bilaterale, activitatea acesteia fiind apreciată la nivelul oficialităților iordaniene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.