Acasă Economie Conducerea ASF este așteptată luni în Parlament cu explicații privind intrarea în...

Conducerea ASF este așteptată luni în Parlament cu explicații privind intrarea în insolvență a Euroins

DISTRIBUIȚI

 168263 – 19032023 – Conducerea ASF este așteptată, luni, în Parlament pentru a da explicații despre intrarea în insolvență a Euroins. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că e nevoie ca Parlamentul să înțeleagă ce s-a întâmplat pe piața RCA pentru ca legislația să fie schimbată. Senatorul PNL, Florin Cîțu, cere o comisie de anchetă în Parlamentul României, inclusiv referitoare la anunțarea în avans a falimentului de către Marcel Ciolacu. Iar Cătălin Drulă, de la USR, crede că e nevoie ca procurorii să investigheze dacă a fost vorba de complicitatea ASF în cazul Euroins.

Marcel Ciolacu, președinte PSD: „Noi vorbim de niște autorități de reglementare, adevărat, subordonate parlamentului. Există o procedură, există și niște legi în România. Momentan, cei 100.000 de oameni care au dosar de daune la compania respectivă așteaptă o rezolvare, cred că asta este urgența. Practic este nevoie să aflăm adevărul. Ce nu a funcționat, ce trebuie să înlocuim în legislație ca astfel de lucruri să nu se mia repete.”

Florin Cîțu, senator PNL: „ASF trebuie să explice de ce sau cum de ştia, de exemplu, Marcel Ciolacu acum o săptămână, că urmează acest faliment. E nevoie, zic eu, de o comisie de anchetă în Parlamentul României. Soluţia de a plafona preţurile la RCA este cea mai proastă soluţie. Este clar că o plafonare a preţurilor nu va atrage niciun investitor în România şi asta înseamnă că preţurile vor rămâne mari o perioadă lungă.”

Cătălin Drulă, președinte USR: „ASF are un consiliu și un președinte. Ei trebuie să supravegheze ca ceea care vând asigurătorii pe post de RCA să nu fie doar hârtie. Au stat pasivi și au lăsat să se întâmple acest faliment ale cărui costuri cad pe statul român. Pentru că sunt mulți bani de tras și drenat au lăsat băieții deștepți, care din complicitate poate, aici trebuie să verifice procurorii ce s-a întâmplat.”

Sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.