Acasă Social Sanatate Guvernul suplimentează finanțarea pentru construirea centrelor de mari arși

Guvernul suplimentează finanțarea pentru construirea centrelor de mari arși

DISTRIBUIȚI

 168306 – 23032023 – Guvernul a aprobat în ședința de miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru acordarea unei finanțări suplimentare de la bugetul de stat pentru anii 2024 și 2025 în vederea finalizării și operaționalizării a trei centre de mari arşi, la spitalele ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti şi spitalele judeţene din Timişoara şi Târgu Mureş.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Florin Rogobete, a argumentată că suplimentarea sinanțării celor trei unități medicale este necesară din cauza inflaţiei şi creşterii preţurilor pentru materialele de construcţii, care au generat diferenţe de bani între împrumuturile cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare estimate iniţial şi sumele actualizate.

În cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar, Ministerul Sănătății a prevăzut construcţia celor trei centre de mari arşi – la spitalele județene din Timişoara (prevăzut să înceapă în luna iunie) și Târgu Mureş (prevăzut să înceapă în luna august-septembrie) şi la ”Grigore Alexandrescu” (pentru pacienţii pediatrici).  Finalizarea celor trei unități medicale este prevăzută pentru primul semestru din 2025.

Reprezentatul Ministerului Sănătăţii a menţionat că, în total, după finalizarea acestor obiective de investiţii, România va avea 31 de paturi pentru pacienţii arşi grav, 20 de paturi pentru pacienţii intermediari şi 58 de săli de operaţie dedicate pacienţilor cu aceste patologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.