Acasă Social Senatul a decis: „Fără păcănele lângă școli”

Senatul a decis: „Fără păcănele lângă școli”

DISTRIBUIȚI

 168204 – 14032023 – Inițiativa USR „Fără păcănele lângă școli” a fost adoptată luni în Senat, în calitate de primă cameră sesizată. Decizia a fost luată cu 97 de voturi „pentru” și unul „împotrivă”.

„Este o temă despre care foarte mulți vorbesc în spațiul public, dar puțini se străduiesc să și pună și în scris idei care să fie foarte bune pentru generația tinerilor dependenți într-o anumită măsură de aceste jocuri de noroc, o dependență cauzată de necunoaștere, de publicitatea agresivă de pe TV și din online, o dependență generată de proximitatea acestor păcănele și jocuri de noroc de școli, locuri de joacă. Acesta este motivul pentru care astăzi (luni – n.r.) în comisia juridică s-a discutat foarte serios despre acest proiect și mă bucur că amendamentele PNL, alături de alte amendamente, au fost aprobate și proiectul va fi discutat cu prioritate de plenul Senatului”, spune Alina Gorghiu.

Cea mai importantă modificare, menționează Gorghiu, este faptul că o distanță de 300 de metri pietonali față de instituțiile de învățământ sunt interzise spațiile în care se desfășoară jocuri de noroc.

De asemenea, a fost adoptat un amendament al PSD, care prevede că jocurile de noroc nu mai pot funcționa în baruri.

Senatorul USR Sebastian Cernic a apreciat raportul de admitere al comisiei parlamentare drept „o victorie a bunului-simț și al responsabilității”.

„Nu este vorba doar de câți bani aduce o industrie la buget, este vorba de responsabilitatea pe care o avem, ca politicieni, față de copii și față de tineri”, a spus senatorul USR Sebastian Cernic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.