Acasă Social Târgul  de Paște din Capitală își deschide porțile pe 7 aprilie, în...

Târgul  de Paște din Capitală își deschide porțile pe 7 aprilie, în Parcul Regele Mihai I

DISTRIBUIȚI

168382 – 27032023 –  Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează în perioada 07 – 17 aprilie 2023, cea de-a XI-a ediție a Târgului oficial de Paște al Capitalei, „Tradiții și Flori de Sărbători„, în Parcul Regele Mihai I, între intrarea Charles de Gaulle și Expo Flora, pe aleile principale.

Evenimentul cultural se adresează bucureștenilor, dar și turiștilor, și își propune să valorifice arta populară și tradițiile autentice, adunând producători și meșteșugari din toate colțurile țării.

În fiecare zi, între orele 10:00 și 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 75 de căsuțe din cadrul evenimentului, obiecte meșteșugărești și produse culinare. În cadrul târgului, publicul va găsi sute de produse tradiționale, precum: ouă încondeiate și decorate tradițional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, accesorii și bijuterii și decorațiuni pentru masa de Paște, cozonaci, prăjituri de casă, pască, produse apicole, dulcețuri și zacuști etc.

De asemenea, timp de 11 zile, meșterii populari vor dezvălui, în spațiul expozițional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstrații de încondeiere a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte și decorațiuni din pănușă sau de prelucrare a lemnului, pentru obținerea diverselor obiecte din gospodărie.

Copiii sunt așteptați și ei în cadrul evenimentului pentru a lua parte la atelierele de creație, unde vor avea putea realiza decorațiuni tematice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.