Acasă Anchete Interne UPDATE: Percheziții la o grupare care distribuia droguri în unități de învățământ

UPDATE: Percheziții la o grupare care distribuia droguri în unități de învățământ

DISTRIBUIȚI

  168289 – 21032023  – În urma celor 23 de percheziții domiciliare efectuate ieri, 20 martie, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au fost descoperite și ridicate aproximativ 300 de grame de cannabis, aproximativ 2 grame de cocină, 5 grame de ketamină și 21 de comprimate.

De asemenea, au mai fost ridicate 5 mărunțitoare mecanice, 4 cântare electronice de mare precizie, 8 telefoane mobile cu cartele SIM și 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri.

 Anterior, în urma activităților desfășurate în cauză, au fost capturate 10 grame de cocaină și 300 de grame de cannabis.

Astfel, persoanele în cauză, în baza mandatelor de aducere, au fost conduse în fața procurorului de caz din cadrul  D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri, fiind dispusă măsura reținerii față de 7 persoane bănuite și măsura controlului judiciar față de alte 3 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, deținere de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc.

 În cauză se efectuează cercetări și cu privire la alte 7 persoane.

 În cursul acestei zile, 21 martie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a celor 7 persoane bănuite.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

 La activități au participat polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Siguranță Școlară și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.