Acasă Social Avertizare de ploi, vânt și grindină în toată țara

Avertizare de ploi, vânt și grindină în toată țara

DISTRIBUIȚI

 168583 – 18042023 – Administrația Națională de Meteorologie  a emis o informare meteo de ploi, vânt, descărcări electrice şi grindină în toată ţara, valabilă de astăzi, de la orele 18.00 până în data de 20 aprilie, la ora 20.00, iar în Dobrogea și sud-estul Munteniei va fi Cod Galben de ploi însemnate cantitativ valabilă din această noapte până mâine, la orele 18.00,

În intervalul vizat de Codul galben, emis pentru Dobrogea și sud-estul Munteniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În intervalul 18 aprilie, ora 18.00 – 20 aprilie, ora 20.00,  va ploua în centrul, sudul și estul țării, local și temporar. Se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de deal și de munte.

Pe arii restrânse mai ales pe parcursul zilei de joi (20 aprilie) vor fi descărcări electrice și grindină.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.