Acasă Social Aparare Ministrul Apărării a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de...

Ministrul Apărării a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Național Arlington, Washington DC

DISTRIBUIȚI

 168454 – 03042023 – În contextul vizitei pe care o face în Statele Unite ale Americii, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Național Arlington, Washington DC, eveniment solemn, la care a participat și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Ceremonia depunerii coroanei de flori a reprezentat un omagiu adus militarilor americani care au luptat pentru libertate și democrație în clipe dificile ale istoriei, dar și în misiuni și operații actuale sub comanda Alianței Nord-Atlantice.

Acțiunea de la Cimitirul Național Arlington a prefigurat marcarea în România a Zilei NATO. Ministrul Angel Tîlvăr a amintit de sacrificiul suprem făcut de militarii americani și români, care au contribuit la conturarea celei mai puternice alianțe defensive din istorie, garantul securității și unității euroatlantice.

”De 19 ani România este membră a celei mai de succes alianțe militare din lume, care a dovedit că poate să ofere țării noastre cele mai solide garanții de securitate din istorie, mai ales în contextul unui mediu de securitate extrem de volatil. Poate că și mai relevant este faptul că România nu este doar un beneficiar al acestei umbrele de securitate, ci și un contribuitor important”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr după ceremonie.

Oficialul român și-a exprimat recunoștința pentru femeile și bărbații în uniformă care reprezintă cu cinste România în misiuni de luptă și operații în Lituania, Polonia, Bosnia și Herțegovina, Kosovo sau în misiuni individuale în Africa sau Orientul Mijlociu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.