Acasă Cultura/Media Ziua internațională a păsărilor 

Ziua internațională a păsărilor 

DISTRIBUIȚI
image description

  168481 – 05042023  – Romfilatelia adaugă la tematica dedicată „Faunei” o nouă emisiune de mărci poştale dedicată păsărilor de pe întreg mapamondul intitulată „Ziua internațională a păsărilor”, ce va fi introdusă în circulaţie miercuri, 5 aprilie a.c.

Emisiunea filatelică, alcătuită din patru timbre, un plic „prima zi” și un set de cărți poștale maxime pentru pasionații de maximafilie, ilustrează, în ipostaze inedite, emoționante, următoarele specii:

Porumbelul de stâncă – Columba livia (Gmelin, 1789), reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei;

Cinteza curcubeu – Chloebia gouldiae (Gould, 1844), redată pe timbrul cu valoarea de 3 lei;

Pasărea cioc-larg „roşu cu negru” – Cymbirhynchus macrorhynchos (Gmelin, 1788), reprodusă pe timbrul cu valoarea de 4,30 lei;

Pinguinul imperial (tată de familie) – Aptenodytes forsteri (Gray, 1844), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 11 lei.

Toate aceste reprezentări grafice prezintă convingător motivul pentru care trebuie să îngrijim fauna păsărilor și frumusețea speciilor ilustrate în curcubeul culorilor mărcilor poștale. 

Emisiunea va fi disponibilă de miercuri, 05 aprilie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  http://romfilatelia.ro/store/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.