Acasă Cultura/Media 3 mai, Ziua Mondială a Libertății Presei

3 mai, Ziua Mondială a Libertății Presei

DISTRIBUIȚI

 168735 – 03052023  –  În declarația de la Windhoek se sublinia că „o presă liberă, pluralistă și independentă este o componentă esențială a oricărei societăți democratice”. În democrație, libertatea este valoare și principiu, iar Libertatea Presei reprezintă un pilon principal.

Consiliul Național al Audiovizualului are misiunea, prin rolul care i-a fost atribuit prin lege, de a asigura o piață a audiovizualului bazată pe libertate de exprimare, pluralism și concurență, în conformitate cu rolul său de a asigura respectarea de către posturile de televiziune și radio a normelor privind informarea corectă, viața privată, demnitatea umană și protecția minorilor. Toată această arhitectură are la bază un parteneriat pentru informare corectă în condiții de libertate a presei, parteneriat pe care ne dorim să-l subliniem în Ziua Mondială a Libertății Presei, azi, 3 mai 2023.

Întotdeauna, o presă liberă și responsabilă generează o societate democratică puternică și favorabilă incluziunii și are un rol principal în protejarea și promovarea drepturilor omului. Singura modalitate eficientă de a lupta împotriva unei idei despre care credem că poate dăuna valorilor, principiilor și idealurilor democratice este încercarea de a susține validitatea punctelor de vedere alternative.

Vom continua să asigurăm și să păstrăm libertatea presei, vom rămâne parteneri pentru protejarea libertății presei, astfel încât rolul nostru de garant al informării corecte să rămână mereu activ și acordat principiilor democrației.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.