Acasă Anchete Interne Ample acțiuni la nivel național pentru destructurarea grupurilor infracționale organizate

Ample acțiuni la nivel național pentru destructurarea grupurilor infracționale organizate

DISTRIBUIȚI

 168991 – 28052023 – În cadrul unei ample operațiuni, Poliția Română, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Poliției de Frontieră și al Jandarmeriei Române, a efectueat peste 58 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate, specializate în trafic de droguri de risc și mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv.

De asemenea, au fost vizate și cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitatea informatică.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, peste 750 de polițiști de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au fost puse în executare peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și peste 300 de mandate de aducere.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate, începând cu anul 2018,  la nivelul Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. și relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.

Astfel, perchezițiile efectuate la această dată au avut scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și depistarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.