Acasă Social Aparare Discuții despre colaborarea româno-bulgară pentru creșterea securității căilor maritime de navigație

Discuții despre colaborarea româno-bulgară pentru creșterea securității căilor maritime de navigație

DISTRIBUIȚI

 168749– 05052023 – Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit joi, 4 mai, la sediul MApN, cu șeful Statului Major al Forțelor Navale din Bulgaria, contraamiralul Kiril Mihaylov, prilej cu care au discutat despre consolidarea profilului strategic al Mării Negre și sprijinul reciproc al forțelor navale pentru creșterea securității căilor maritime de navigație.

Șeful Apărării a arătat că, în plan național, Forțele Navale au intensificat pregătirea atât în zona Mării Negre, cât și în zona fluvială și de deltă. Structurile maritime se concentrează permanent pe executarea serviciului de luptă, supravegherea ariei de responsabilitate, precum și pe misiuni de luptă contra minelor marine. „Participarea la exerciții, alături de militarii români, a unor forțe navale din state riverane și din alte state aliate sau partenere contribuie la promovarea intereselor României în plan regional și conduce la creșterea interoperabilității și încrederii reciproce. De curând s-a încheiat „Sea Shield”, unul dintre cele mai importante evenimente de instruire multinațională, conduse de Forțele Navale, care a reunit forțe navale din 12 state, inclusiv Bulgaria”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

Vizita în țara noastră a contraamiralului Kiril Mihaylov are loc, în perioada 3-5 mai, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Navale Române, viceamiralul Mihai Panait.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.