Acasă Social Aparare Întrevedere Angel Tîlvăr – Jessica Lewis

Întrevedere Angel Tîlvăr – Jessica Lewis

DISTRIBUIȚI

 168907 – 19052023 – Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut joi, 18 mai, la sediul MApN, o întrevedere cu Jessica Lewis, secretar asistent pentru relații politico-militare în cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Vizita reprezintă o reconfirmare a relațiilor excelente pe dimensiunea securității în cadrul Parteneriatului Strategic româno-american,  componentă majoră a politicii externe și de securitate a țării noastre.

În cadrul discuțiilor, a fost abordată situația de securitate  generată de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina și implicațiile asupra securității euroatlantice, fiind subliniată importanța coagulării unei strategii SUA la Marea Neagră.

 În plus, au fost aduse în atenție deciziile summit-ului de la Madrid, respectiv măsurile de întărire a apărării și descurajării pe flancul estic al NATO și modul de implementare a acestora, inclusiv în perspectiva apropiatului Summit NATO de la Vilnius.

 Oficialul român a reiterat importanța menținerii solidarității aliate, a implementării depline a deciziilor luate de liderii aliați cu prilejul Summit-ului de la Madrid,  consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO la Marea Neagră, fiind evidențiată în egală măsură importanța unor decizii ce vizează modalități concrete de sprijin a partenerilor din regiune (Ucraina, Republica Moldova și Georgia).

Ministrul Apărării Naționale,  a reiterat angajamentul României față de Alianța Nord-Atlantică și față de securitatea regională și a mulțumit partenerului american pentru prezența persistentă a forțelor armate ale SUA în România și în regiunea Mării Negre, respectiv contribuția la postura aliată de descurajare și apărare pe flancul estic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.