Acasă Externe Agenda Europeana Misiune în România: Eurodeputații interesați de provocările legate de coeziune

Misiune în România: Eurodeputații interesați de provocările legate de coeziune

DISTRIBUIȚI

168832 – 12052023 – Șapte membri ai Parlamentului European vor veni la Cluj-Napoca și Alba, în România, pentru a vizita investițiile de infrastructură și mediu finanțate de UE în regiune.

În perioada 15-17 mai 2023, șapte deputați din cadrul Comisiei pentru dezvoltare regională a PE (Comisia REGI) vor vizita regiunile de nord-vest și centru ale României pentru a vizita proiectele de infrastructură și mediu sprijinite din resursele politicii de coeziune. Discuțiile vor include și problemele legate de programare și absorbția fondurilor.

În contextul crizei combinate de energie și inflație, precum și al impactului considerabil pe care războiul din Ucraina îl are asupra regiunilor din România, deputații europeni vor analiza situația de pe teren și vor discuta provocările actuale și nevoile viitoare cu reprezentanții locali și regionali și beneficiarii fondurilor. Aceștia vor avea, de asemenea, oportunitatea de a face schimb de opinii pe această temă cu membri ai Parlamentului României. Concluziile vizitei vor fi folositoare în ce privește implementarea bugetului alocat politicii de coeziune în actualul exercițiu bugetar 2021 – 2027.

În cadrul misiunii, eurodeputații vor vizita mai multe proiecte sprijinite din fonduri structurale și de investiții, cum ar fi sistemul integrat de gestionare a deșeurilor municipale din Galda de Jos finanțat din Fondul de Coeziune; Cetatea Alba Carolina; precum și proiectul de pe râul Someș care vizează modernizarea și extinderea infrastructurii pentru ciclism si trafic pietonal, ambele sprijinite din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). De asemenea, aceștia vor afla mai multe despre capacitățile de producție ale cramei Jidvei, care au fost dezvoltate cu ajutorul Fondului european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR). În plus, deputații europeni vor vizita Parcul de Inovare Cluj, creat pentru a coordona și dezvolta Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul de Tehnologie, Evoluție, Antreprenoriat și Microîntreprinderi (TEAM).

„Această vizită a delegației este extrem de importantă pentru comisia noastră și pentru Parlamentul European pentru că ne va oferi o perspectivă asupra modului în care sunt puse în aplicare fondurile pe teren, dar și informații despre nevoilor cetățenilor și autorităților locale. Acest lucru va fi esențial pentru discuțiile noastre privind viitorul politicii de coeziune. Așteptăm cu nerăbdare să vizităm România”, a menționat Younous Omarjee (Grupul Stângii din Parlamentul European – GUE/NGL, FR), șeful delegației.

Președintele Omarjee va fi însoțit de alți șase deputați în Parlamentul European:Daniel BUDA (PPE, România), Corina CREȚU (S&D, România), Mircea-Gheorghe HAVA (PPE, România), Krzysztof HETMAN (PPE, Polonia), Dan MOTREANU (PPE, România),Andrey NOVAKOV (PPE, Bulgaria).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.