Acasă Anchete Interne Poliția de Frontieră participă la acțiunile coordonate de DIICOT împotriva crimei organizate

Poliția de Frontieră participă la acțiunile coordonate de DIICOT împotriva crimei organizate

DISTRIBUIȚI

 168971 – 25052023 – În cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT, Poliția Română și Poliția de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 58 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate, specializate în trafic de droguri de risc și mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv.

De asemenea, sunt vizate și cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitatea informatică.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 300 de mandate de aducere.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate, începând cu anul 2018, la nivelul DIICOT și relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.

Perchezițiile efectuate la această dată au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

Nu în ultimul rând, acțiunile vizează crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor precum și protecția victimelor infracțiunilor.

În primele trei săptămâni din luna mai a acestui an, în urma rechizitoriilor întocmite de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au fost trimiși în fața instanței 54 de inculpați (dintre care 15 în stare de arest preventiv, 2 aflați în executarea unor pedepse în alte cauze, 3 aflați în arest la domiciliu și 7 sub control judiciar).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.