Acasă Economie România va respecta angajamentele asumate de reducere a deficitului bugetar

România va respecta angajamentele asumate de reducere a deficitului bugetar

DISTRIBUIȚI

168950 – 24052023 – Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a avut o întâlnire cu comisarul european pentru Buget şi Administraţie, Johannes Hahn.

România va respecta angajamentele asumate de reducere a deficitului bugetar, însă este nevoie de o strategie echilibrată la nivelul Uniunii Europene, care să ţină cont de continuarea măsurilor asumate de guvern pentru accelerarea investiţiilor, a afirmat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, într-o întâlnire cu comisarul european pentru Buget şi Administraţie, Johannes Hahn.

Cei doi responsabili au discutat despre principalele măsuri luate de România în ceea ce priveşte accelerarea atragerii fondurilor europene şi derularea reformelor asumate prin PNRR, în contextul revizuirii Cadrului Financiar Multianual.

În ceea ce priveşte revizuirea acestui cadru, ministrul Câciu a subliniat că măsura trebuie să fie una ţintită, care să acopere problemele cele mai stringente ale Uniunii Europene, fără să afecteze alocările principalelor politici, cea de coeziune şi agricolă comună, precum şi plafonul de resurse proprii.

El a mai spus că România se situează bine la nivel european în ceea ce priveşte nivelul datoriei publice, aflat în scădere şi estimat să ajungă la finalul anului la 47% din PIB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.