Acasă Anchete Interne Săptămâna trecută, două treimi din persoanele căutate și găsite de polițiștii europeni...

Săptămâna trecută, două treimi din persoanele căutate și găsite de polițiștii europeni au fost localizate pe teritoriul României

DISTRIBUIȚI

 168998 – 29052023 – Două treimi (543 din 733) din persoanele semnalate în Sistemul Informatic Schengen (SIS) și găsite de polițiștii români și partenerii europeni au fost depistate pe teritoriul României, indică statisticile săptămânale ale IGPR.

Astfel, în perioada 19 – 25 mai 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 733 de persoane, 43 de autovehicule și 39 de documente semnalate în (SIS).

 Pe teritoriul României au fost localizate 543 de persoane semnalate în SIS, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – IGPR.

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, fiind depistate 99 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 220 de persoane care erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară și 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 32 de documente, au fost găsite 40 de autovehicule și 5 plăcuțe de înmatriculare, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – IGPR, 190 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor.

Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 14 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 21 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 7 documente și 3 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.