Acasă Externe Summitul G7: Ucraina are sprijin bugetar pentru anul acesta și începutul anului...

Summitul G7: Ucraina are sprijin bugetar pentru anul acesta și începutul anului viitor

DISTRIBUIȚI

 168909 – 19052023 – Liderii grupului G7, reuniţi la Hiroshima, în Japonia, au declarat vineri că s-au asigurat că Ucraina are sprijinul bugetar necesar pentru anul în curs şi începutul lui 2024, ei reînnoindu-şi angajamentul de a furniza susţinere financiară şi militară Kievului în lupta contra Rusiei, transmite Reuters.

‘Astăzi, luăm noi măsuri pentru a asigura că agresiunea ilegală a Rusiei împotriva statului suveran Ucraina eşuează şi pentru a sprijini poporul ucrainean în căutarea unei păci juste bazate pe respectarea dreptului internaţional’, afirmă liderii G7 într-un comunicat.

Şefii de stat sau de guvern din G7 – SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia , Canada  si  liderii UE- s-au reunit la Hiroshima într-un summit ce are în centru conflictul din Ucraina şi preocupările în creştere legate de ascensiunea puterii internaţionale a Chinei.

Potrivit G7, membrii săi ‘interacţionează’ cu alte state pentru a evita pătrunderea produselor şi tehnologiilor lor în Rusia prin ţări terţe, un subiect care a devenit o preocupare tot mai mare pentru unii dintre ei, mai ales din Europa. Sursa:agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.