Acasă Externe Ultimele pregătiri pentru Summitul Comunităţii Politice Europene de lângă Chişinău

Ultimele pregătiri pentru Summitul Comunităţii Politice Europene de lângă Chişinău

DISTRIBUIȚI

169027 – 31052023 – 48 de delegaţii externe invitate la Summitul Comunităţii Politice Europene, găzduit de Republica Moldova pe 1 iunie, şi-au confirmat participarea la eveniment. Liderii europeni vor discuta despre de securitate, stabilitate şi cooperare pe continentul european.

La reuniunea care urmează să aibă loc în localitatea Bulboaca, la 35 de km de Chișinău, vor fi transmise mai multe mesaje, inclusiv sprijinul statelor UE pentru procesul de reforme și aprecierea atașamentului Republicii Moldova pentru valorile europene, a subliniat vicepremierul Nicu Popescu.

Al doilea mesaj este de sprijin puternic pentru pace și securitate, în contextul agresiunii nejustificate a Rusiei în Ucraina, în condițiile în care Republica Moldova trebuie să facă față unor provocări de securitate, economice și energetice fără precedent.

Al treilea mesaj important și puternic este cel de sprijinire a parcursului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Cele mai importante subiecte care urmează să fie abordate la Summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Republica Moldova pe 1 iunie, țin de securitatea, stabilitatea și cooperarea pe continentul european

Astăzi, 31 mai, sosesc primele delegații oficiale la Summitul Comunității Politice Europene.

Aterizarea celor peste 20 de delegații oficiale nu va afecta programul de zbor al curselor regulate pentru astăzi, 31 mai.

În intervalul de timp 00:00 (ora locală), 1 iunie 2023 –  07:00 (ora locală), 2 iunie 2023, spațiul aerian al Republicii Moldova va fi declarat zonă temporar restricționată pentru zborurile aeronavelor civile și alte activități de utilizare a spațiului aerian. În acest interval de timp vor fi permise doar zborurile aeronavelor care transportă delegații oficiale la Summitul Comunității Politice Europene.

Odată cu sosirea delegațiilor oficiale, traficul rutier pe traseul Aeroportul Internațional Chişinău – Chișinău va fi parțial suspendat, iar traficul rutier va fi redirecționat pe rute alternative.

Ambulanțele și autospecialele de intervenție vor avea un regim special de deplasare, iar activitățile comerciale și cotidiene ale cetățenilor care sunt în afara perimetrelor de securitate, se vor desfășura în regim obișnuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.