Acasă Cultura/Media Centenarul Clubului Sportiv Rapid București, și în timbre

Centenarul Clubului Sportiv Rapid București, și în timbre

DISTRIBUIȚI

 169250 – 23062023 – Romfilatelia introduce în circulație, o emisiune de mărci poștale dedicată centenarului Clubului Sportiv Rapid București.

Emisiunea este alcătuită din 2 mărci poștale (de 2,90 lei și 5 lei), 1 coliță dantelată și 1 plic „prima zi”.

Cele două timbre au în compoziția grafică o imagine a viitoarei arene fotbalistice și secvențe ale unor evenimente sportive: un meci de volei, o „galerie” entuziasmată de câștigarea unei cupe la volei și o tribună cu spectatori. Emblema Clubului, care include emblema CFR, personalizează imaginile de ansamblu ale mărcilor poștale.

Colița filatelică (34 lei) apare ca o intrare spre o arenă de fotbal, în care arhitectura fațadei actualului stadion este completată (figurativ) cu arhitectura viitoarei arene moderne a fotbalului-rege.

Emblema Clubului este mărginită de un contur perforat, prezentându-se ca o minge.

Personajele din materialul foto reprezintă sportivi recordmeni la diverse discipline, membri ai Clubului Rapid București.

Plicul prima zi, care etalează mărcile poștale ale emisiunii, cu o ștampilă sportivă având un desen simbolic o minge regăsită, după cum se știe, la fotbal, handbal, volei, baschet, are ca ilustrare tematică o locomotivă, cu elemente vizibile (embleme și text) destinate să prezinte publicului mesajele pentru recunoașterea simbolisticii Clubului.

Noul stadion, emblemă a renașterii unui simbol, marchează într-un an centenar o istorie încă vie a unui club sportiv de suflet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.