Acasă Cultura/Media Centenarul Facultății de Farmacie din București sărbătorit de filatelia românească

Centenarul Facultății de Farmacie din București sărbătorit de filatelia românească

DISTRIBUIȚI

169133 – 13062023 – Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a găzduit, în Sala „ Vasile Lăzărescu”, evenimentul centenar. Conducători ai instituțiilor de profil din București și din țară au depănat frumoase amintiri înscrise într-un arc peste timp, moderator fiind Prof. Dr. Farm. Doina Drăgănescu, Decanul Facultății centenare.

Au susținut alocuțiuni Prof. Dr. Viorel Jinga, Rectorul UMF „Carol Davila”, Prof. Emerit Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa, Președintele Colegiului Farmaciștilor din România, Prof. Dr. Mircea Beuran, Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, Prof. Dr. Farm. Adriana-Elena Tăerel, Președintele Societății Române de Istoria Farmaciei, decanii ai Facultăților de Farmacie din țară.

Romfilatelia a fost invitată să lanseze, în cadrul festivității aniversare, emisiunea de mărci poștale   „Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, 100 de ani”.

„Prin mesajul pe care îl transmite emisiunea de mărci poștale introduse astăzi în circulație, Romfilatelia se prezintă încă odată ca o instituție de cultură menită să mențină trează în conștiința semenilor noștri cinstea pe care trebuie să o acordăm marilor valori ale culturii și științei românești.” a menționat în prezentarea emisiunii.

Oficialii prezenți au dezvelit și semnat panoul de lansare, o invitație la neuitare a momentului istoric al instituției sărbătorite.

Timbrele dedicate Facultății de Farmacie din București intră în patrimoniul istoric și filatelic național.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.