Acasă Anchete Interne Grupare băcăuană de proxenetism, destructurată de DIICOT

Grupare băcăuană de proxenetism, destructurată de DIICOT

DISTRIBUIȚI

 169120 – 12062023 – Activitatea unei grupări care se ocupa cu traficul de persoane și proxenetismul în județul Bacău și în afara țării a fost oprită de polițiști și procurori în urma unei acțiuni care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Anchetatorii suspectează că în perioada 2018-2022 unul dintre bănuiți ar fi recrutat mai multe tinere pe care  le-ar fi determinat să practice prostituția, atât pe teritoriul României, cât și în străinătate (Germania și Belgia), în scopul obținerii unor câștiguri materiale importante.

Inițial, tinerele erau constrânse să se prostitueze promițându-li-se venituri financiară și, ulterior, speriate prin amenințări și violență fizică.

În perioada februarie-iunie a.c, prin crearea şi publicarea unor anunţuri, transportul și cazarea în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, alături de alţi doi bănuiți, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției, în județul Bacău, de către alte tinere.

Sâmbătă, 10 iunie a.c, doi dintre bănuiți  au fost prinşi în flagrantdelict, în timp ce intenționau să părăsească țara împreună cu două tinere, având ca destinație Marea Britanie. Asupra lor a fost descoperită şi o cantitate de substanţă cu efect psihoactiv.

În urma a 6 percheziții domiciliare, au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Trei persoane au fost reținute sâmbătă, iar o a patra a fost pusă sub control judiciar, toți fiind cercetate pentru trafic de persoane, proxenetism şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.