Acasă Anchete Interne Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști

DISTRIBUIȚI

 169047 – 03062023 – Direcţia de Investigaţii Criminale organizează și coordonează activitatea de localizare și prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și cea de identificare a cadavrelor și a persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv cea de clarificare a situaţiei persoanelor dispărute.

 Astfel, în perioada  1 – 31 mai a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, au fost depistate sau a fost clarificată situația a 316 persoane urmărite la nivel național. Dintre acestea, 253 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar 23 aveau mandate de arestare preventivă.

 Totodată, au fost depistate 23 de persoane care aveau emise mandate europene de arestare, iar față de 10 persoane au fost dispuse sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate.

 De asemenea, în luna mai, în urma activităților desfășurate de către polițiștii de investigații criminale, au fost depistate 1.197 e persoane dispărute, 742 fiind minore.