Acasă Anchete Interne 231 de persoane căutate de Poliția Română au fost găsite, săptămâna trecută,...

231 de persoane căutate de Poliția Română au fost găsite, săptămâna trecută, de polițiile europene

DISTRIBUIȚI

 169527– 24072023  – Bilanțul săptămânal al cooperării polițienești la nivelul UE este aproximativ asemănător cu cel din săptămânile precedente. Astfel, săptămâna trecută, în urma cooperării polițienești la nivelul UE au fost depistate 701 persoane, 51 de autovehicule și 37 de documente date în căutare și semnalate prin Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Pe teritoriul României au fost descoperite 470 de persoane semnalate în SIS, iar pe teritoriul altor state au fost găsite 231 de persoane căutate de autorităţile române.

Poliţia Română a pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, fiind depistate 87 de persoane cărora le-a fost refuzată intrarea/șederea pe teritoriul Schengen, 139 de persoane erau căutate ca parte într-o procedură judiciară și 22 de persoane erau semnalate ca dispărute.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 25 de documente și au fost găsite 45 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen.

Potrivit IGPR, 231 de persoane căutate de autorităţile române (29 urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 22 cu refuz de intrarea sau ședere pe teritoriul Schengen, 33 – căutate pentru diferite proceduri judiciare, 9 – dispărute) au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 12 documente și 6 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.